Tavaszi klasszikus koncert

Tavaszi klasszikus koncert

Különleges vendég zenekar mutatkozik be a következő „Teret a tehetségnek” program keretén belül.

A Teleki –Wattay Művészeti Iskola Kisegyüttesének és az Egyesült Államokból érkező Westfield High School vonószenekarának közös koncertjére kerül sor 2024. április 5-én, pénteken 18 órai kezdettel a Pomázi Művelődési Ház Színháztermében.

A New Jerseyben működő Westfield  középiskola  nagy hagyományokkal rendelkezik a zeneoktatás területén, a zeneszerzés fontos alappillére oktatásuknak.  A diákok számos koncertet adnak minden évben, az elmúlt évek alatt pedig számos kortárs zeneszerző kérte már fel őket új műveik bemutatására.

Repertoárjuk összeállításában igyekeznek kitolni a határokat, és nem csak a tipikusan középiskolai zenekaroktól megszokott műsorösszeállításokat preferálják.

A zenekar vezetője Mr. Craig Stanton.

A koncert házigazdája: a TWMI hegedűsei, Remenyik Gabriella tanárnő vezetésével.

A koncertre a belépés díjtalan.

Műsor:

Mozart: C-dúr bécsi szonatina – Andante, Allegro

Mahler: 2. szimfónia 2. tétel

Bartók: 10 tétel a Gyermekeknek albumból

Florence Price: Sketches of a day in the life of a washerwoman arr. Elaine Fine

Glass: String quartett no. 2. „Company”

Scott Joplin: The easy winners arr.W.Thomas – Mifune

Susato: Rondo és Saltarello

Edward Huws Jones: The peacock follow the hen

Balázs Árpád: Bodzavirág

Tavaszi szél

A koncert a „Teret a tehetségnek” program keretében valósul meg. A "Teret a tehetségnek" programunkról bővebben itt: https://www.pmhkpomaz.hu/teretatehetsegnek olvashatnak.

A program célja a fiatal professzionális tehetségek támogatása oly módon, hogy teret, azaz helyszínt, zeneszerető közönséget és technikai feltételeket biztosítunk tehetségük számára.

Belépés minden alkalommal díjtalan, azonban megtisztelő jelenlétük mellett a kihelyezett ládában tetszőlegesen elhelyezett adományukkal anyagilag is lehetőségük van támogatni az adott koncertnap fellépőit.

Szeretettel várjuk Önöket! Adjunk Teret a Tehetségnek!